公共英语 选课中心 APP下载
当前位置: 首页 > 公共英语 > 公共英语备考资料 > 2020年pets2级阅读理解试题(13)

2020年pets2级阅读理解试题(13)

考试动态短信提醒

公共英语报名、考试、查分时间、免费短信提醒

地区

点击获取验证 立即预约

请输入下面的图形验证码

提交验证

发布时间:2019年11月01日 09:32:55 来源:环球网校 点击量:

【摘要】小编给大家带来2020年pets2级阅读理解试题(13),希望对大家有所帮助。加入环球网校有专业的老师为您解答问题,还可以和考友一起交流!

My First Marathon(马拉松)

A month before my first marathon,one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks,leaving me only two weeks to train.Yet,I was determined to go ahead.

I remember back to my 7th year in school.In my first P.E.class,the teacher required us to run laps and then hit a softball.I didn’t do either well.He later informed me that I was “not athletic”.

The idea that I was “not athletic” stuck with me for years.When I started running in my 30s,I realized running was a battle against myself,not about competition or whether or not I was athletic.It was all about the battle against my own body and mind.A test of wills!

The night before my marathon,I dreamt that I couldn’t even find the finish line.I woke up sweating and nervous,but ready to prove something to myself.

Shortly after crossing the start line,my shoe laces(鞋带) became untied.So I stopped to readjust.Not the start I wanted!

At mile 3,I passed a sign:“GO FOR IT,RUNNERS!”

By mile 17,I became out of breath and the once injured ankle hurt badly.Despite the pain,I stayed the course walking a bit and then running again.

By mile 21,I was starving!

As I approached mile 23,I could see my wife waving a sign.She is my biggest fan.She never minded the alarm clock sounding at 4 a.m.or questioned my expenses on running.

I was one of the final runners to finish.But I finished!And I got a medal.In fact,I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.

Determined to be myself,move forward,free of shame and worldly labels(世俗标签),I can now call myself a “marathon winner”.

【语篇导读】介绍了作者第一次参加马拉松的经历。比赛前作者脚踝受伤,但依然坚持参加比赛,最终跑完了全程。通过这次经历,作者决心要做自己,不断向前。

1.A month before the marathon,the author    .

A.was well trained

B.felt scared

C.made up his mind to run

D.lost hope

答案 C

解析 细节理解题。根据第一段最后一句“Yet,I was determined to go ahead.”可知,马拉松前一个月,作者脚踝受伤,两个星期不能跑,只剩下两周的训练时间,但作者依然决定要去参加赛跑。故选C项?忌绻伦约捍砉际员奔浜涂际允奔涞幕,可以 免费预约短信提醒,届时会以短信的方式提醒大家报名和考试时间。

2.Why did the author mention the P.E.class in his 7th year?

A.To acknowledge the support of his teacher.

B.To amuse the readers with a funny story.

C.To show he was not talented in sports.

D.To share a precious memory.

答案 C

解析 推理判断题。第二段作者提到七年级时的一次体育课上,老师认为作者不擅长运动,作者以此说明自己不具备体育天赋,故选C项。

3.How was the author’s first marathon?

A.He made it. B.He quit halfway.

C.He got the first prize. D.He walked to the end.

答案 A

解析 细节理解题。根据倒数第二段中的“I was one of the final runners to finish.But I finished!”可知,作者最终跑完了马拉松比赛,故选A项。

4.What does the story mainly tell us?

A.A man owes his success to his family support.

B.A winner is one with a great effort of will.

C.Failure is the mother of success.

D.One is never too old to learn.

答案 B

解析 主旨大意题。这篇文章介绍了作者在第一次参加马拉松前的一个月,脚踝受伤,但他依然坚持参加比赛,最终跑完了全程。作者之所以能完成,靠的是坚强意志。只有这样的人才会是获胜者。故选B项。

环球网校友情提示:以上内容是公共英语频道为您整理的2020年pets2级阅读理解试题(13),点击下面按钮免费下载更多精品备考资料。

分享到: 编辑:纪文凯

环球网校移动课堂APP 直播、听课。职达未来!

安卓版

下载

iPhone版

下载
环球小过-环球网校官方微信服务平台

刷题看课 APP下载

免费直播 一键购课

代报名等人工服务

返回顶部
一肖中特最新消息-永久免费一肖中特-怎么买平特一肖的方法